Resipi : Kek Batik
|
~ sila la terliur ~ |
Bahan-bahan ( loyang 7/8" )
- 1 bungkus (350g) biskut marie
- Setengah buku butter
- 2 biji telur
- 1 cwn serbuk koko
- 1/2 cwn milo
- 1 cwn air (or susu cair)
- 3/4 cwn gula
Cara-cara
-
patah2kan biskut
-
dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut
-
masukkan butter,kacau sampai butter cair
-
kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak2 pekat (lbh kurang 30 saat).padamkan api
-
masukkan pula biskut yg dah dipatahkan tadi.kacaukan
sampai semua biskut dh di selaputi cokelat.(sukatan biskut terpulang pd
citarasa. kalo nak byk cokelat gune sket ajer...)
-
masukkan dlm loyang..tekan2 sket bg padat.simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang
No comments:
Post a Comment